Confidenţialitate

Novak Djokovic va putea juca la US Open, după ce autorităţile americane au decis să ridice interdicţia de intrare pentru cei nevaccinați anti-Covid

Novak Djokovic va putea participa la ediţia din acest an a US Open. Autorităţile americane au decis să ridice interdicţia de intrare pe teritoriul Statelor Unite a persoanelor nevaccinate împotriva Covid-19.

După ce a câștigat al zecelea sau titlu la Australian Open, tenismanul sârb tocmai a aflat că va putea juca la următoarea ediție a US Open, ultimul turneu de Grand Slam care i-a fost refuzat.

Autorităţile americane au decis să ridice interdicţiile legate de Covid-19 începând cu 11 mai 2023, singurul dezavantaj pentru Djokovic  fiind acela că nu va putea juca la turneele Masters 1000 de la Indian Wells și Miami, scrie L’Equipe.

Acest lucru i-ar putea amenința poziția de număr unu mondial, pe care și-a recăpătat-o după victoria de duminică de la Melbourne, dacă Stefanos Tsitsipas sau Carlos Alcaraz vor avea performanțe bune la turneul american din martie.

În urma cu un an, din cauza refuzului său de a se vaccina, Novak Djokovic era expulzat din Australia.

A ratat şi US Open 2022, din acelaşi motiv.

Singurele turnee de Mare Şlem la care sârbul a putut participa anul trecut au fost cele de la Roland Garros şi Wimbledon, la ultimul dintre ele reuşind să câştige trofeul.

Citește și: Ministrul Sportului: Cluburile din țară care nu au pe teren cel puțin 40% jucători români riscă amenzi mari | AUDIO