Noutăți în turism în 2016

Anul 2016 le aduce turiștilor români câteva surprize plăcute. Agențiile de turism din țară au pregătit pentru acest an curse-charter cu avionul către două destinații europene sigure și pentru care există un interes tot mai ridicat din partea românilor: Croația și Portugalia. Până acum, românii care voiau să viziteze Portugalia puteau ajunge acolo doar cu TAP, compania națională aeriană portugheză. Iar în Croația se mergea cu mașina ori autocarul, afirmă Alin Burcea, vicepreședinte ANAT.

 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Turoperatorii români se așteaptă ca interesul pentru Spania să fie tot mai ridicat în 2016, în condițiile în care destinațiile de soare și mare din această țară se regăsesc în mai toate cataloagele agențiilor. Astfel, și în vara acestui an vor fi chartere spre Mallorca, Tenerife sau Costa del Sol.

 

Revenind în țară, litoralul românesc a fost la mare căutare vara trecută. Românii au fugit de caniculă la malul mării. Comportamentul acesta, influențat de vreme, se va manifesta, cu siguranță, și la vară. Pe plus va fi și litoralul bulgăresc, afirmă Alin Burcea.

 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Pe de altă parte, pentru cei care iubesc vacanțele de genul city-break, s-ar putea să apară unele probleme. Tot mai iritați de hoardele de turiști, locuitorii unor orașe cA Veneția, Roma și Barcelona vor să introducă taxe turistice. Anul trecut au fost și proteste și inițiative precum „People Live Here” sau „Quiet Zone”, pentru că oamenii sunt realmente deranjați de gălăgia pe care o fac milioanele de vizitatori.

Articole Similare