Noutăți în programul Prima Casă

Noutăți în cadrul programului Prima Casă!

A intrat în vigoare prevederea potrivit căreia beneficiarii acestui program pot cumpăra o nouă locuință.

Condiția: casa să fie mai mare sau mai scumpă decât cea cumpărată inițial, anunță Fondul Național de Garantare.

  Tinerii care au cumpărat sau construit o locuință prin programul Prima Casă o pot înlocui cu o altă casă cu suprafață utilă mai mare sau mai scumpă.

Trebuie însă să vândă înainte proprietatea deținută și să achite creditul garantat de stat. Ambele operațiuni vor trebui efectuate cel mai târziu până la data încheierii contractului de vânzare-cumpărare a noii locuințe.

Directorul executiv al Fondului National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri, Simona Mureșan:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

O altă noutate: plafoanele anuale de garantare, decise de Guvern, vor fi gestionate prin așa-numitul sistem revolving, astfel încât se va asigura continuitatea programului. Mai exact, Fondul nu va mai aștepta suplimentarea fondurilor de la Guvern pentru a acorda noi garanții.

Va face acest lucru cu sumele primite în urma rambursărilor creditelor. O altă noutate: au crescut perioadele de executare a garanţiilor şi cea în care beneficiarii vor putea plăti ratele restante.

Astfel, plata garanției acordate în cadrul programului se va efectua în maximum 90 de zile de la formularea cererii de plată, nu în cel mult 90 de zile de restanță. În primele șase luni ale acestui an, au fost cumpărate prin Prima casă peste 15.600 de locuințe, cu 40% mai multe decât în prima jumătate a anului trecut.

 

 

 

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS