Confidenţialitate

Noul stadion „Nicolae Dobrin” din Piteşti, în valoare de peste 490 de milioane de lei, ar trebui să fie finalizat în 3 ani. Guvernul a aprobat construcția | AUDIO

Guvernul a aprobat construirea noului stadion „Nicolae Dobrin” din Piteşti. Ar trebui ridicat în 3 ani – atât ar trebui să dureze proiectarea și executarea lucrărilor. Va fi clasificat ca stadion de capacitate mare şi de categoria I – nivel internaţional de competiţie.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Noul stadion „Nicolae Dobrin” ar trebui să fie gata în 3 ani de la începutul procedurilor. Va costa aproape 500 de milioane de lei, finanțare din bugetul Ministerului Dezvoltării.

Arena va avea subsol, parter şi 3 etaje şi o capacitate de 15.200 de locuri pentru spectatori. Sunt prevăzute și peste 450 de locuri de parcare.

Guvernul a aprobat proiectul, a anunțat purtătorul de cuvânt al Cabinetului Ciucă, Dan Cărbunaru: „Stadionul Nicolae Dobrin din Municipiul Pitești, județul Argeș – valoarea totală a proiectului este de aproape 495 de milioane de lei, având o durată de proiectare și execuție de 36 de luni”.

Arena va avea prevăzute și zone de antrenament pentru lupte, box, judo, karate – şi o sală de fitness. Proiectul prevede și zone pentru activităţi comerciale, de alimentaţie şi recreere, de spaţii urbane exterioare, precum şi de un adăpost pentru protecţie civilă.

„Investiția va cuprinde, pe lângă terenul de joc pentru fotbal, zone pentru spectatori-jucători, delegații oficiale, reprezentanți mass-media, sală multifuncțională și un centru pentru copii și juniori alături spațiile de antrenament pentru sporturi conexe și o sală de forță”, a spus Dan Cărbunaru.

Actualul stadion „Nicolae Dobrin” a fost construit în 1964 şi a purtat mai întâi numele „1 Mai”, din 1990 s-a numit Stadionul Municipal, iar din 2002 a fost botezat cu numele fostului mare fotbalist piteştean. Renovată în 2007, arena are în prezent o capacitate de 15.170 de locuri.

Sursa foto: Facebook / Stadionul Nicolae Dobrin / UWE Photography

Citește și: Turul Spaniei 2023: A fost publicat traseul, iar startul se dă în Barcelona | AUDIO