Confidenţialitate

Noul stadion din Craiova va fi gata în 2016

Craiova va avea de anul viitor un nou stadion. Cel puțin asta promit reprezentanții primăriei care astăzi au prezentat proiectul noii arene. Constructorul dă asigurări că stadionul va fi conform cu standardele UEFA 2020.

 

Bătrânul stadion Oblemenco a devenit deja o amintire. A fost pus la pământ, iar în locul său, din 20 august va fi ridicată o nouă arenă. Complexul Sportiv va avea ca piesă centrală stadionul de fotbal șiva include Sala Polivalentă dar și Stadionul de atletism, care deja se construiește.

Potrivit proiectului tehnic, Complexul se va ridica pe cinci etaje și va dispune de  hotel, restaurant, spațiile funcționale pentru echipe și oficiali, pentru presă și comentatori, locuri și spații conexe pentru publicul general și VIP, loje Sky Box. Va fi construită și o parcare subterană cu 900 de locuri.

Constructorul a anunțat că  în tribune vor fi peste 27 de mii de locuri pentru public, 440 pentru VIP, 230 de locuri pentru presă și peste 120 de locuri pentru persoanele cu dizabilități și  însoțitorii lor. Mai trebuie precizat că în peluza gazdelor scaunele vor fi demontabile, primarul Craiovei susținând că aceasta a fost dorința suporterilor.

Investiția se ridică la circa 50 milioane de euro și este finanțată de Guvernul României prin Compania Națională de Investiții. Termenul de finalizare a lucrărilor este sfârșitul anului 2016.