Confidenţialitate

Noul spital municipal va fi construit în nordul Capitalei, pe strada București-Târgoviște

Noul spital pe care Primăria Sectorului 1 și Ministerul Sănătății vor să-l construiască va fi amplasat în nordul Capitalei, mai exact pe strada București-Târgoviște.

Acolo a fost identificat un teren de aproape 4 hectare și jumătate.

Lângă spital va fi construit și un ansamblu de locuințe care vor fi închiriate medicilor care vor lucra în noul spital municipal.

Primăria Sectoruli 1 susține că noua unitate medicală va fi construită după standardele clinicilor de renume din Europa, centrul urmând să fie dotat cu aparatură de ultimă generaţie.

Noul spital municipal va funcţiona pe strada Bucureşti-Târgovişte numărul 10. Investigaţiile, diagnosticul, tratamentul şi recuperarea pacienţilor se vor face în acelaşi centru medical.

noul spital

 

Edilul sectorului 1, Dan Tudorache, speră cA spitalul să fie gata în mandatul său, așadar în următorii 4 ani.

Sectorul 1, de fapt întregul Bucureşti, are nevoie urgentă de un spital nou, dotat la standarde europene şi în care să lucreze medici bine pregătiţi. Iată de ce administraţia pe care o conduc va finanţa construirea celui mai performat spital din estul Europei. Mă bucur că am găsit un partener în Ministerul Sănătăţii şi că, împreună, putem realiza acest proiect atât de necesar oraşului şi comunităţii locale”, arată primarul Dan Tudorache.

Am identificat un teren de 4,4 hectare pe care-l avem în administrare în zona de nord a Bucureştiului şi care se pretează unei investiţii de asemenea anvergură. E o zonă verde, cu deschidere mare la strada, foarte uşor accesibilă. În perioada următoare voi declanşa, împreună cu Primăria Capitalei, toate procedurile pentru a putea să intrăm în linie dreaptă cu acest proiect. Voi demara un concurs internaţional de arhitectură şi voi chema la licitaţii constructori cu experienţă în ridicarea spitalelor. Voi face totul pentru ca spitalul să fie gata în acest mandat”, a mai spus primarul Sectorului 1.

Tot în zona de nord a Bucureștiului va fi ridicat și un bloc de locuințe,  care vor fi închiriate, la prețuri modice, întregului personal medical din noua unitate.

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, şi primarul Sectorului 1 anunţau recent că vor să construiască un nou spital de arşi. Până la ridicarea noii unităţi medicale, va fi modernizată secţia de Terapie Intensivă a Spitalului de Arşi, care a fost închisă.