Noul premier al Moldovei are un dosar penal in Rusia (AUDIO)

Presa de la Chișinău scrie că premierul nou ales, Chiril Gaburici, e acuzat că ar fi trecut ilegal frontiera și ar fi folosit acte false, iar pe numele lui ar fi fost emis mandat de arestare.

Mai multe organizații non-guvernamentale l-au acuzat pe președintele Republicii Moldova, Nicoale Timofti că s-a grăbit atunci când l-a desemnat premier pe Chiril Gaburici, deoarece asupra acestuia planează suspiciuni în ceea ce privește integritatea sa. Nici măcar nu și-a făcut public CV-ul – a atras atenția Ion Sturza, un fost premier al Republicii Moldova.

Chiril Gaburici este în prezent dat în căutare în Rusia, după ce pe numele său a fost emis un mandat de arestare – scrie presa de la Chișinău. Premierul proaspăt învestit în funcție e acuzat că ar fi trecut ilegal frontierea și ar fi folosit acte false.

Iar în prima sa zi ca șef la guvernului, premierul Chiril Gaburici s-a întâlnit cu guvernatorul Băncii Naționale, Dorin Drăguțanu. Cei doi au discutat despre măsurile care se impun pentru întărirea leului moldovenesc, mai ales că în ultima perioadă, acesta s-a depreciat dramatic.

La începutul săptămânii, leul moldovenesc a ajuns la cel mai mic nivel față de dolar din ultimii 21 de ani: a scăzut cu peste 5 la sută la peste 20 de unități pentru un dolar.