Confidenţialitate

Ioana Mihăilă, despre prioritățile mandatului său de ministru al Sănătății | AUDIO

Noul ministru al sănătăţii, Ioana Mihăilă, a declarat că va continua să prezinte transparent datele privind pandemia de COVID 19, atât în ce priveşte situaţia vaccinării, cât şi a numărului de decese şi de îmbolnăviri.

”În ceea ce privește reducerea cererii pentru vaccinare, cred că trebuie continuată comunicarea și de către noi și de către presă și de către alți actori relevanți în domeniu, cred că trebuie implicați și medicii de familie pentru că sunt cei mai aproape de pacienți, ca să începem să creștem dorința de vaccinare a populației”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Noul ministru va continua investigaţia privind diferenţele de raportare a deceselor din cauza COVID, diferenţe semnalate de ministrul demis al Sănătăţii, Vlad Voiculescu.

”În acest moment, eu nu am acces la cele două platforme dar menționez că accesul este securizat și îl au cei din centrul de comandă. În acest moment există o echipă care va analiza datele și diferențele dintre numărul de decese raportate în Corona Forms față de cele prin SMS și atunci când această cercetare va fi finalizată, vom reveni cu un răspuns”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.