Confidenţialitate

Noua Zeelandă va interzice vânzarea de țigări pentru generațiile viitoare. Cei care au 14 ani nu vor putea niciodată să cumpere tutun | AUDIO

Plan îndrăzneț pentru Noua Zeelandă, care va interzice vânzarea de țigări pentru generațiile viitoare. Țara își propune să nu mai aibă niciun fumător până în 2025. Asta înseamnă că cei care au în prezent vârsta de 14 ani sau mai mică nu vor putea niciodată să cumpere tutun în acest stat. 

Din momentul în care această lege va intra în vigoare, adolescenții de azi vor avea pe viață interdicția de a cumpăra țigări.

 „Vrem să ne asigurăm că tinerii nu vor începe niciodată să fumeze, așa că vom transforma în infracțiune vânzarea sau furnizarea de produse din tutun tinerilor”, a declarat ministrul Sănătății din Noua Zeelandă.

Aceasta este doar una dintre măsurile anunțate de această țară, care vrea să facă fumatul inaccesibil, tocmai pentru a-l elimina complet.

Alte măsuri includ reducerea cantității legale de nicotină din produsele din tutun, reducerea magazinelor în care țigările ar putea fi vândute în mod legal și creșterea finanțării serviciilor care luptă cu această dependență.

Noile legi nu vor restricționa, însă, vânzările de țigări electronice.

Ministrul Sănătății  consideră că planul de a elimina complet fumatul în următorii patru ani este unul realizabil.

În 2018, procentul fumătorilor din Noua Zeelandă era de 11,6%, însă procentul în rândul populaţiei maori era de 29%.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Autor: Liliana Nicolae

Citește și: Premierul britanic, aspru criticat pentru participarea la o petrecere în plină pandemie în 2020, în Downing Street 10. Dovada a apărut recent pe internet | AUDIO