Confidenţialitate

NOUA ZEELANDĂ: Premierul propune săptămâna de lucru de 4 zile, ca soluție de impulsionare a turismului intern | VIDEO

Premierul Noii Zeelande le-a sugerat angajatorilor să ia în considerare o săptămână de lucru de 4 zile şi alte variante de muncă flexibilă, pentru a impulsiona turismul intern şi a-i ajuta pe angajaţi să iși rezolve problemele personale.

Într-un mesaj video transmis pe Facebook, Jacinda Ardern a spus că se ia în calcul scurtarea săptămânii de lucru și creşterea numărului de sărbători legale, ca modalitate de stimulare a economiei în perioada în care frontierele rămân închise pentru cetăţeni străini, notează The Guardian.

“Am învăţat atât de multe despre COVID-19 şi flexibilitatea programului de muncă de acasă, despre productivitatea care poate fi obţinută din această realitate. Realmente i-aş încuraja pe oameni să se gândească la asta, dacă sunt angajatori şi au posibilitatea de a face asta. Să se gândească dacă este o soluţie care ar funcţiona pentru serviciul lor, pentru că este sigur că ar ajuta turismul din întreaga ţară”, a adăugat premierul.

Declarațiile premierului au fost primite cu entuziasm în mediul online.

Noua Zeelandă este una dintre puținele țări care nu a mai raportat noi infecții cu SARS-CoV-2, coronavirusul care provocat actuala pandemie.

La nivel mondial, a fost depășit pragul de 5 milioane de cazuri confirmate și peste 230.000 de decese în rândul persoanelor diagnosticate cu COVID-19, formă agresivă de pneumonie.