Confidenţialitate

Noua tranșă de vaccin Pfizer ajunge în România și va fi distribuită, marți, la centrele de vaccinare

Zborul care urma să aducă a opta tranșă de vaccin Pfizer în România, dar a fost anulat din cauza vremii din Germania ajunge totuși pe aeroportul din Otopeni luni seara, precizează Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea.

Având în vedere întârzierea sosirii dozelor de vaccin de la compania Pfizer BioNTech, așteptate luni dimineața pe aeroporturile din București, Cluj-Napoca și Timișoara, Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) precizează că, din cauza condițiilor meteo nefavorabile, livrarea cantităților de vaccin pregătite pentru România, însă s-a identificat soluția optimă pentru ca vaccinurile să ajungă.

Astfel, luni seara, tranșa alocată pentru București, Constanța, Craiova, Brașov și Iași va ajunge pe Aeroportul din Otopeni.

Marți dimineață, dozele de vaccin vor pleca din Aeroportul Otopeni către centrele regionale din județele Constanța, Craiova, Brașov și Iasi, respectiv către Centrul Național de Stocare București.

Tot marți, restul dozelor de vaccin va ajunge pe aeroporturile din Cluj- Napoca și Timișoara, în jurul orei 10.30.