Noua invenție de la Samsung: Safety Truck

În fiecare an un milion de persoane își pierd viața în accidente rutiere. Este cifra cu care toate Guvernele lumii se luptă. Odată cu ele și companiile producătoare de tehnologie.

Una dintre cauzele principale ale accidentelor rutiere o reprezintă depășirile periculoase. Imaginați-vă scenariul în care cineva vrea să depășească un tir, nu apreciază corect distanța și se izbește de o mașină care vine pe contrasens

Ei bine, coreeni de la Samsung au prezentat recent o tehnologie gândindu-se exact la aceste depășiri periculoase.

Lucian Popescu, EuropaFM:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Sistemul se numește Safety Truck și funcționează foarte simplu: pe un camion de marfă se montează în față o cameră video, iar în spate patru monitoare. Toată ingineria presupune ca respectiva cameră video să trimită imagini în timp real către cele patru monitoare. Iar cum probabil vă imaginați deja, șoferii care circulă în spate au posibilitatea de a vedea, cu ghilimelele de rigoare, prin camion.

Deocamdată cei de la Samsung au implementat proiectul Safety Truck doar în Argentina, unde depășirile periculoase cea mai des întâlnită cauză a accidentelor. Însă România ar putea fi un loc la fel de bun. Țara noastră ocupă locul doi în Uniunea Europeană la numărul de morți în accidente rutiere. 91 de persoane decedate la un milion de locuitori. Ne mai depășește doar Letonia.