Confidenţialitate

Nouă emisiune de titluri de stat Tezaur, lansată de Ministerul Finanţelor

Românii pot investi, începând de joi, în titluri de stat Tezaur, cu maturităţi de 1 şi 3 ani şi dobânzi anuale record de 7,2% şi 7,8%, a anunţat, miercuri, Ministerul Finanţelor.

Titlurile de stat au valoare nominală de 1 leu şi sunt în forma dematerializată.

Ttitlurile de stat pot fi cumpărate online, până la 7 iunie, numai de către persoanele fizice care sunt înregistrate în SPV. Operaţiunile care pot fi realizate online sunt deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectată, subscriere titluri de stat Tezaur, virament al sumelor din contul de subscriere al investitorului către un cont bancar pe numele investitorului.

Totodată, până la 28 iunie, acestea pot fi achiziționate de la unităţile Trezoreriei Statului, prin subunităţile poştale ale CN Poşta Română SA.

“Dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile şi se pot răscumpăra în avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri”, precizează MF.

Eligibile sunt persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. Veniturile obţinute din investirea în oferta de economisire lansată de Ministerul Finanţelor sunt neimpozabile.

Fondurile obţinute de Ministerul Finanţelor în calitate de emitent, ca urmare a emisiunii de titluri de stat, vor fi utilizate pentru finanţarea deficitului bugetar şi refinanţarea datoriei publice.

FOTO: Inquam/Octav Ganea