Noua Comisie Europeană va fi votată la 27 noiembrie

Parlamentul European va vota noua Comisie Europeană săptămâna viitoare. Decizia s-a luat în cadrul Conferinței președinților, care a autorizat, de asemenea, publicarea scrisorilor de evaluare, inclusiv cea a Adinei Vălean.

Situația comisarului britanic nu este încă tranșată. Oficialii așteaptă vineri un răspuns de la Londra la scrisoarea de punere în întârziere, ce reprezintă un prin pas al procedurii de infrigement declaranșată împotriva Marii Britanii.

Un vot în plen pentru noul Executiv European va avea loc miercurea viitoare la prânz, după ce președinta aleasă Ursula von der Leyen va prezenta Colegiul comisarilor și programul acestora în plenul de la Strasbourg.

Noua Comisie va începe lucrul cu o lună întârziere, după ce propunerile inițiale pentru funcția comisar european ale României, Ungariei și Franței au fost respinse în diverse etape ale audierile. Din partea României, Adina Vălean va ocupa poziția de comisar al Transporturilor.

Adina Vălean a răspuns „satisfăcător” la întrebările adresate la audierile parlamentare şi poate îndeplini sarcinile de comisar european pentru Transporturi, arată raportul de evaluare prezentat de Parlamentul Uniunii Europene. Ea și-a asumat că va reduce treptat emisiilor de dioxid de carbon din economia europeană până în anul 2050, va îmbunătăți condiţiile de lucru şi va promova măsuri pentru ca mai multe femei să lucreze în domeniul transporturilor.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS