Confidenţialitate

Nou termen în procesul în care soţii Iohannis cer revizuirea deciziei prin care au pierdut casa din centrul Sibiului

Un nou termen în procesul în care soţii Iohannis cer revizuirea sentinţei în urma căreia au pierdut casa din centrul Sibiului este programat, miercuri, la Curtea de Apel Piteşti.

La cel anterior, instanţa de judecată a dispus amânarea pentru ca soţia preşedintelui să depună certificatul de deces al mamei sale şi să facă dovada că este moştenitoarea acesteia.

Miercuri, la Curtea de Apel Piteşti, are loc o nouă înfăţişare în procesul prin care soţii Klaus şi Carmen Iohannis cer revizuirea sentinţei pronunţate de Curtea de Apel Braşov în baza căreia au pierdut casa din centrul Sibiului.

De la începutul procesului la instanţa din Piteşti, în iunie 2016, dosarul a fost amânat de trei ori.

La ultima înfăţişare, care a avut loc în 7 decembrie, completul de judecată a dispus amânarea pentru ca soţia preşedintelui să depună la dosar certificatul de deces al mamei sale, Georgeta Lăzurcă, al cărei nume apare ca parte în proces şi ca să facă dovada că este moştenitoarea acesteia.

Înfăţişarea de miercuri de la Curtea de Apel Piteşti este programată după ora 11.00.

La termenul din 28 septembrie, magistraţii instanţei din Piteşti au decis amânarea procesului pentru a doua oară. Atunci, părţile implicate în proces au fost reprezentate de către avocaţi care au avut o dispută în faţa judecătorilor privind validitatea unor acte. În aceste condiţii, avocaţii au cerut instanţei să compare o semnătură a Rodicăi Baştea de pe contractul de asistenţă juridică cu cea de pe un alt document aflat la dosar.

Având în vedere solicitarea, magistraţii au stabilit ca termen intermediar data de 4 octombrie, pentru a face această verificare, cererea fiind respinsă.

Primul termen al acestui proces, la Curtea de Apel Piteşti, a avut loc în 22 iunie, când a fost amânat pentru 28 septembrie.

Preşedintele Klaus Iohannis şi soţia sa, Carmen Iohannis, nu mai sunt proprietarii casei din centrul oraşului Sibiu pierdută în instanţă, după ce Oficiul Judeţean de Cadastru a admis cererea Administraţiei Finanţelor Publice de radiere a dreptului de proprietate al celor doi.

Klaus Iohannis şi soţia sa, Carmen Iohannis, au pierdut definitiv casa în care este sediul unei bănci, în noiembrie anul trecut, în urma unei decizii a Curţii de Apel Braşov, după un proces care a durat mai mult de 16 ani.

Soţii Iohannis nu au renunţat însă la imobil şi au depus contestaţie în anulare la Curtea de Apel Braşov. Magistraţii au stabilit iniţial termen pentru 4 ianuarie, apoi pentru 25 ianuarie. La termenul din 25 ianuarie, magistraţii au amânat până în 6 iunie judecarea acestei contestaţii.

Între timp, procesul a fost strămutat la Curtea de Apel Piteşti.