Nou sediu pentru eliberarea pașapoartelor în Capitală; luni, la primă oră, sunt deja cozi

De luni, se mai deschide un nou sediu în București, în mall Plaza, din sectorul 6 al Capitalei. Și acolo s-a format o coadă luni dimineața, câteva zeci de oameni s-au așezat la rând înaintea deschiderii ghișeelor.

Pe lângă cele două sedii din Pipera și Piața Amzei, de azi va mai funcționa un punct de lucru și la etajul 2 al unui centru comercial din București, pe Bulevardul Timișoara, din Sectorul 6. Activitatea din punctele de lucru ale Serviciului situate în strada Ion Țuculescu, în Sector 3, strada Străduinţei, Sector 4 și strada Virtuţii, sector 6, va fi preluată de noul sediu deschis in mall.

La toate cele trei sedii se vor elibera atât pașapoarte simple electronice cât și pașapoarte simple temporare. Ministrul de interne Carmen Dan crede că astfel bucureștenii nu vor mai sta la cozi interminabile. Ministrul de interne a pus aglomerația de la sediul din Pipera pe seama faptului că mulți români care muncesc înafara țării, și se întorc  pentru a-și reînnoi pașapoartele.

Majoritatea fac cereri pentru pașapoarte simple temporare, însă acestea se eliberau doar la sediul din Pipera până zilele trecute.

În București, pe zi, sunt depuse 800 de cereri de pașapoarte în perioada verii, iar în țară ministrul a cerut o evaluare a situației, pentru că în multe județe, în special din Moldova, la fel sunt cozi interminabile la eliberarea pașapoartelor pe perioada verii.

Programul de lucru a fost prelungit pentru luna august, ghiseele vor fi deschise în fiecare zi lucrătoare de la ora 8.30 până la ora 18.30.

Taxele pentru eliberarea pașapoartelor pot fi achitate la ghișeul de Trezorerie deschis la nivelul 1 al centrului comercial, precum și la unitățile bancare existente la același nivel, prin transfer bancar. Rămân valabile și celelalte modalități de plată: on-line — prin serviciile puse la dispoziție de unitățile bancare și prin mandat poștal la oficiile poștale.

București: Pașapoartele simple temporare se pot elibera și la sediul din Piața Amzei

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS