Nou caz de traseism politic. Un parlamentar PSD a trecut la PNL | AUDIO

Un parlamentar PSD a trecut azi la PNL, iar decizia a fost criticată vehement în plenul Camerei Deputaţilor. Social democraţii şi liberalii s-au acuzat reciproc de „traseism politic” în preajma dezbaterilor şi votului pentru moţiunea de cenzură împotriva guvernului Orban.

Emilia Meiroşu, deputat PSD, a trecut în grupul parlamentarilor PNL. Anunţul a fost făcut de deputatul liberal Victor Paul Dobre în deschiderea şedinţei de plen.

„Emilia Marlena Meiroșu, deputat ales în circumscripția electorală 9 Brăila, va activa în cadrul grupului parlamentar al PNL”, a anunțat deputatul liberal Victor Paul Dobre.

Reacţia PSD a venit prin vocea liderului de grup Alfred Simonis, care îi acuză pe liberali că fac transferuri de teama moţiunii de cenzură.

„Vă e teamă de anunțata moțiune de cenzură și începeți să transferați parlamentari de la PSD fără nicio reținere și jenă”, a fost reacția lui Alfred Simonis.

Critic a fost şi Florin Roman, liderul grupului PNL, care a reamintit că traseismul politic a fost permis prin lege de PSD. Iar acum, social democraţii nu mai sunt siguri că vor avea suficienţi parlamentari care să voteze moţiunea de cenzură, spune Roman.

„Știu că sunteți disperati, preşedintele Ciolacu a anunțat depunerea moțiunii de cenzură, însoţită de 233 de semnături, nu aveţi aceste semnături, simţiti cum vă fuge pământul de sub picioare”, a spus Florin Roman.

Moţiunea de cenzură la adresa cabinetului Orban a fost depusă de PSD săptămâna trecută, iar Executivul a atacat-o la Curtea Constituţională. PSD nu a anunţat, deocamdată, când va fi votul pe moţiunea depusă.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Lucia Ciocârlie Haranguş
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS