Nou caz „Ciomu”: Un bărbat cere Spitalului din Buzău daune 500.000 euro

Un buzoian căruia în anul 2014 i-a fost amputat penisul, în urma unor manevre greşite de montare a unei sonde urinare făcute de cadrele medicale de la Spitalul Judeţean Buzău, cere daune de 500.000 de euro unităţii medicale.

În iarna anului 2014, buzoianul C. M. a venit la Spitalul Judeţean Buzău cu simptomele unei insuficienţe renale.

Ulterior, el a fost supus unor manevre de montare a unei sonde urinare, la scurt timp începând să acuze dureri puternice în zona abdomenului.

Abia după câteva zile, pacientul a fost consultat de un medic, care a constatat că penisul bărbatului era, în cea mai mare parte, cangrenat.

În aceste condiţii, bărbatul a cerut să fie transferat la Spitalul Militar din Bucureşti, unde medicii au constatat că necroza cuprinsese organul genital aproape în întregime şi au luat decizia de extirpării.

Buzoianul a depus plângere îninstanţă, magistraţii de la Judecătoria Buzău stabilind că bărbatul a fost victima unui caz de malpraxis.

Acum, bărbatul spune că va cere despăgubiri de 500.000 de euro Spitalului Judeţean Buzău.

”Le voi cere despăgubiri de 500.000 de euro, despăgubiri morale şi fizice, am încercat să negociem cu ei, să vorbim, am încercat să vorbim cu cei patru medici implicaţi, să nu mai ajungem la instanţa penală, trebuia recent să ne întâlnim cu toţii, avocaţii medicilor, cu reprezentanţii spitalului, dar nu s-au prezentat la întâlnirea programată, au refuzat total, am fost tratat cu indiferenţă şi răceală. Vom merge în instanţa penală dacă nu vor să colaboreze. După atâta timp pot accepta că s-a greşit, sunt şi medicii oameni, dar de ce această atitudine faţă de mine? De dispreţ şi nepăsare”, a declarat C. M.

Foto: spitalulbuzau.ro

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS