Nou atentat in Rusia

15 oameni au murit în această dimineață într-o explozie produsă într-un troleibuz la Volgograd, oraș din sud-vestul țării. Cel puţin 23 de persoane, inclusiv un copil în vârstă de un an, au fost rănite și au fost transportate la spital. În același oraș un atentat sinucigaş a provocat moartea a 17 persoane, duminică, au anunţat agenţiile ruse.

O sursă din cadrul comitetului de anchetă din regiunea Volgograd, situată în apropiere de zona instabilă a Caucazului rus, a afirmat că este vorba despre un ‘atentat’.

‘A fost deschisă o anchetă pentru atentat terorist şi trafic de arme’, a declarat pentru agenţiile ruse Vladimir Markin, purtătorul de cuvânt al comitetului de anchetă, organismul care se ocupă de principalele investigaţii din Rusia.

Atentatul survine la doar o zi după atacul de ieri, care a avut loc în același oraș: 17 oameni și-au pierdut viața duminică după ce o femeie-kamikaze a detonat o bombă în gara din Volgograd.

Localitatea Volgograd este situată aproape de regiunea instabilă a Caucazului rus. Cele două atacuri au loc la aproape două luni după un alt atentat sinucigaș petrecut în același oraș. Atentatele alimentează temerile legate de posibile atacuri islamiste. În mai puțin de două luni Rusia se pregătește să găzduiască Jocurile Olimpice de Iarnă la Soci.