Confidenţialitate

Norvegianul Haaland scrie istorie în Liga Campionilor

Atacant al echipei Borussia Dortmund, norvegianul Erling Haaland a reușit o dublă, marți seară, în remiza cu FC Sevilla (2-2).

Fotbalistul a ajuns la 20 de goluri marcate de la debutul său în competiție, fiind jucătorul care a atins cel mai rapid această bornă, după doar 14 meciuri.

Noua stea a fotbalului mondial a reuşit să înscrie 20 de goluri în Champions League cu zece meciuri mai puţin decât fostul deţinător al recordului, englezul Harry Kane (Tottenham Hotspur).

Haaland, în vârstă de 20 ani, l-a depăşit totodată pe francezul Kylian Mbappe (Paris Saint-Germain), care a marcat 19 goluri în cea mai importantă competiţie continentală intercluburi înainte de a împlini 21 de ani.

Atacantul Borussiei Dortmund a mai realizat o premieră, fiind primul jucător care reuşeşte patru duble consecutive în Liga Campionilor.

De la debutul actualei ediţii a competiţiei, Erling Haaland a marcat 10 goluri în şase partide disputate.

Liderul ierarhiei all-time a golgheterilor Ligii Campionilor, portughezul Cristiano Ronaldo (134 goluri), rămâne cu doar patru reuşite în acest sezon, după ce echipa sa, Juventus Torino, a fost eliminată de FC Porto în optimile de finală.