Confidenţialitate

Norvegia: Noi restricții, după apariția a zeci de cazuri de coronavirus, dintre care unele suspecte de infectarea cu tulpina Omicron | AUDIO

17 dintre cei care au luat parte la o petrecere de Crăciun sunt suspecte de infectare cu varianta Omicron. Dacă testele finale vor confirma contractarea variantei sud-africane, ar fi cel mai mare focar de Omicron din Europa. 

Petrecerea de Crăciun a avut loc la un restaurant din Oslo. Peste jumătate din cei 120 de participanți au fost depistați cu Sars-Cov-2: 60 dintre ei în urma testării PCR și alte 4 în urma unui test rapid.

Petrecerea a fost organizată de o companie producătoare de energie solară iar printre participanți se afla și un angajat recent întors din Africa de Sud. Iar acum 17 angajați dintre cei testați pozitiv sunt suspecți de infectare cu variant Omicron.

În așteptarea rezultatelor de laborator, guvernul norvegian a luat noi măsuri restrictive, mai ales în capitala Oslo.

Acolo unde este posibil, angajații vor lucra de acasă, maxim 100 de persoane sunt permise la adunările private iar persoanele care intră în țară vor fi obligate să se testeze în primele 24 de ore de la trecerea graniței.

”Este foarte probabil ca varianta Omicron să se răspândească în țara noastră, de aceea este necesar să luăm măsuri stricte”, a declarat premierul Norvegiei, Gahr Stoere. Guvernul recomandă și purtarea măștii de protecție în mijloacele de transport în comun dar și în magazine. Populația este sfătuită să păstreze distanțarea socială.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Autor: Lucia Ciocârlie Haranguș

Citește și: Spania anunță primul caz de transmiere comunitară cu varianta Omicron. Pacientul nu a călătorit în zonele afectate de noua tulpină a SARS-CoV-2