Confidenţialitate

Norvegia: 5 persoane ucise de un bărbat înarmat cu un arc și săgeți

Un individ înarmat cu un arc şi săgeţi a ucis cel puțin 5 persoane şi a rănit alte 2 în cateva zone ale orașului norvegian Kongsberg, miercuri, înainte de fi arestat de poliţiști.

“Potrivit informaţiilor noastre, există o singură persoană implicată”, a declarat şeful poliţiei locale, Oyvind Aas, într-o conferinţă de presă.

Motivația atacului, comis în mai multe locuri din Kongsberg, este deocamdată necunoscută.

Pista unui act terorist este investigată.

Potrivit canalului TV2, individul avea asupra lui şi un cuţit, precum şi alte câteva arme.

Supraviețuitorii au fost internaţi în spital.

Locuitorii orașului au fost îndemnați să rămână în case. Câteva cartiere au fost izolate, imagini la televiziune arătând o masivă desfăşurare de forţe de poliţie înarmate şi de ambulanţe.

Postul naţional de radio şi televiziune NRK a publicat pe site-ul său o fotografie trimisă de un martor care arăta o săgeată neagră înfiptă adânc într-un perete.

Premierul Erna Solberg a descris atacul drept “îngrozitor”.

În trecut, Norvegia, o naţiune tradiţional paşnică, a fost ţinta unor atacuri comise de extremiști de dreapta.

La 22 iulie 2011, Anders Behring Breivik a ucis 77 de persoane prin detonarea unei bombe lângă sediul guvernului din Oslo, înainte de a deschide focul asupra unui miting al tinerilor laburişti pe insula Utoya.

În august 2019, Philip Manshaus a tras mai multe focuri de armă într-o moschee de lângă Oslo, înainte de a fi blocat de credincioşi, fără a provoca răni grave. Înainte îşi împuşcase din ură rasială sora vitregă adoptivă, de origine asiatică.

Mai multe planuri de atentate islamiste au fost, de asemenea, dejucate, potrivit AFP.