Noriaki Kasai concurează la Jocurile Olimpice la 45 de ani

Săritorul cu schiurile japonez Noriaki Kasai va fi cel mai vârstnic mare performer care va participa luna viitoare la Jocurile Olimpice de Iarnă.

La 45 de ani, el va intra într-un club select și extrem de restrâns al celor care concurează la 8 ediții ale marii competiții.

S-a născut în 1972 în Hokkaido lângă Sapporo, orașul care organizase chiar în acel an Olimpiada de Iarnă. A debutat în echipa olimpică a țării lui la Albertville, în 1992, după ce se înscrisese în Cupa Mondială de la vârsta de 15 ani.

A debutat ca atlet, obținând rezultate bune la 10.000 de metri, dar la 9 ani s-a reorientat către trambuline. Tot în 1992 a fost campion al lumii la zbor cu schiurile iar în carieră a mai fost de două ori vicecampion și a cucerit de 5 ori bronzul mondial.

În 1994 a cucerit și o primă medalie olimpică, alături de echipă niponă, însă la următoarele 4 ediții nu a câștigat nimic.

În 2014 la Soci, la 41 de ani, a obținut argintul la individual, devenind cel mai vârstnic săritor pe podiumul olimpic. Tot atunci a anunțat că va continua să concureze, fiindcă nu a cucerit încă medalia olimpică de aur.

Jocurile Olimpice de iarnă vor debuta în luna februarie în Coreea de Sud – la PyeongChang, iar Noriaki Kasai a fost anunțat deja în echipa Japoniei, fiind aproape sigur și cel care va purta drapelul țării sale.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS