Confidenţialitate

Nor gros de praf în centrul Bucureștiului, provenit de la lucrările de demolare a unui vechi sediu de Poliție. Locuitorii acuză că le este greu să respire | VIDEO

Locuitorii de pe strada Eforie acuză nu pot respira din cauza prafului provenit de la lucrările de demolare a unui vechi sediul de Poliție. Și dispozitivele pentru măsurarea calității aerului au înregistrat creșteri peste limită. Odată intrate în organism, acestea pot provoca astm și chiar cancer pulmonar, atrag atenția experții.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

O întregistrare video primită din partea unui ascultător suprinde momentul în care un nor gros de praf cuprinde strada Eforie din centrul Bucureștiului. „Putem să spălăm praful, dar din plămâni nu pot să fac nimic. Trebuie să intru în casă pentru că nu se mai poate. Bătaie de joc”, spune ascultătoarea Europa FM.

Cauza norului de praf

Norul de praf este cauzat de lucrările de demolare ale unui fost sediu de poliție construit în perioada interbelică. Oamenii din zonă se susțin că situația persistă de aproximativ două săptămâni.

Oana Neneciu director executiv al centrului pentru Politici Durabile Ecopolis: Oamenii sunt afectați zi și noapte

„Primim de mai bine de două săptămâni filme, video-uri cu nori de praf care, practic, intră în casele oamenilor – sunt afectați zi și noapte de aceste șantiere”, spune Oana Neneciu.

Oana Neneciu: „În cazul unor demolări ar trebui să existe pompieri la fața locului”

Reprezentatul organizației neguvernamentale spune că în cazul unor asemenea demolări există reguli clare.

„Garda de Mediu înțeleg că a dat amenzi săptămâna trecută șantierelor respective. Săptămâna aceasta, iată, din nou au demolat, din nou s-a produs acest nor de praf. În cazul unor demolări ar trebui să existe pompieri la fața locului, ar trebui să existe furtun cu apă care să ude în permanență locația”, mai spune Oana Neneciu.

Europa FM a contactat Agenția pentru Mediu București, dar nu a primit niciun răspuns

Am încercat să luăm legătura și cu reprezentanții Agenției pentru Mediu București, însă fără succes până în acest moment.

Oana Neneciu: Praful este foarte periculos pentru sănătate

„Particulele extrafine și fine intră direct în plămânii noștri, rămân acolo. Nu mai pot fi eliminate și, în timp, generează o sumedenie de boli: respiratorii, cardiace”, explică Oana Neneciu.

Cazul nu este unul izolat, mai atrag atenția experții.

Sursa video: Amator

Sursa foto: Captură foto / Video Amator

Citește și: Fraudă cu fonduri europene acordate unei firme specializate în pictură religioasă | AUDIO