Confidenţialitate

Noile mesaje transmise de mașinile de poliție lângă școli și grădinițe | VIDEO

Noi mesaje se pot auzi din mașinile de poliție, începând din această săptămână, în preajma școlilor și a grădinițelor, în contextul înmulțirii cazurilor de Covid-19 în România. Din această săptămână, mască de protecţie a devenit obligatorie în preajma unităţilor de învăţământ pe o rază de 50 sau 100 de metri, în mai multe județe. Dimensiunea perimetrului este reglementată local de fiecare CSJU.

”Va rugăm, purtați masca de protecție, păstrați distanțarea fizică, pentru sănătatea dumneavoastră și a copiilor. Vă mulțumim!” – este unul dintre mesajele transmis din mașinile de poliție aflate în zona școlilor și a grădinițelor.

Joi, România a depășit un nou prag psihologic al infectărilor cu noul coronavirus. 3.130 de noi infecții au fost raportate pentru ultimele 24 de ore,acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.  S-au prelucrat 30.191 de teste  în ultimele 24 de ore, 18.626 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 11.565 la cerere.

Până astăzi, 8 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 145.700 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).  113.112  pacienți au fost declarați vindecați.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 584 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Până astăzi, 5.247 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.