Confidenţialitate

Noi restricții privind restaurantele, teatrele, sălile de cinema și cele de fitness, propuse de CNSU

În privința restaurantelor, teatrelor, cinematografelor și sălilor de sport, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a propus menținerea actualelor reguli, dar și noi restricții.

La film, spectacole de teatru sau concerte, numărul spectatorilor va fi stabilit în funcție de rata de incidență a cazurilor COVID: dacă este sub 1 la mie, sala poate fi ocupată până la cel mult 50% din capacitate, dacă depășește 1 la mie, doar 30% din sală poate fi ocupată.

Aceleași reguli se aplică și pentru accesul în sălile de fitness.

Iar compertițiile sportive se vor putea desfășura cu prezența spectatorilor dacă sălile sau stadioanele vor fi ocupate doar pe jumătate, iar distanța dintre spectatori va fi de 2 metri.

Indiferent că vorbim de activități sportive sau spectacole, sunt obligatorii masca chirurgicală sau cea FFP2 și certificatul verde.

Restaurantele pot folosi jumătate din capacitate pentru a primi clienți, dacă incidența este de până la 3 cazuri. Și aici, în continuare, accesul va fi permis numai cu certificatul COVID.

În privința mitingurilor, se mențin actualele reguli: nu au voi emai mult de 100 de participanți, evident, toți trebuie să respecte măsurile sanitare.

Citește și: Capitala va avea cel puțin 13 centre de evaluare a bolnavilor Covid-19 cu forme ușoare și medii. Tratamentul va fi gratuit | AUDIO