Noi restricții în sudul Italiei

Anumite regiuni din sudul Italiei impun carantina pentru călătorii care se întorc din Spania, Grecia și Malta, din cauza riscului pentru răspândirea coronavirusului. Deja, această măsură îi vizează pe români și bulgari. Liliana Nicolae ne spune mai multe.

Provinciile uglia și Campania din sudul Italiei au luat această măsură, după ce au observat că încep sîă apară cazuri de coronavirus la persoane care revin din țările amintite: Spania, Grecia și Malta.

Autoritățile locale din Sicilia pregătesc aceeași măsură: instituirea carantinei de două săptămâni pentru cetățenii care vin din zonele considerate de risc. Călătorii care vor sosi din Croaţia vor trebui, de asemenea, să se autoizoleze.

Italia a impus un cordon sanitar cu unele ţări, refuzând intrarea călătorilor din Kosovo, Serbia, Muntenegru, Bosnia, Macedonia de Nord şi Republica Moldova.

Cetăţenii care provin din Bulgaria şi România trebuie, de-asemenea, să rămână în carantină şi starea lor de sănătate trebuie monitorizată. Ultima raportare din peninsula indică 412 noi cazuri de coronavirus și 6 decese în 24 de ore.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS