Noi restricții de circulație în Spania

Pentru a evita un al treilea val al pandemiei, în Spania, mai multe regiuni, inclusiv capitala Madrid, vor înăspri începând de luni restricţiile de circulaţie aflate deja în vigoare.

Spaniolii nu vor putea intra şi ieşi din aceste zone decât cu motive justificate.

De la începutul crizei sanitare, Spania a înregistrat 1.928.265 de îmbolnăviri şi 50.837 de decese, potrivit ultimelor cifre furnizate joi de Ministerul Sănătăţii, iar datele comunicate de autorităţile regionale în ultimele 48 de ore prevăd o puternică creştere a cazurilor şi deceselor pentru săptămâna viitoare.

În Madrid, mai mult de jumătate de milion de cetăţeni din 18 zone sanitare (capitala spaniolă este împărţită în aşa numite zone administrative sanitare – 286 de astfel de zone) şi cinci municipii ale comunităţii autonome nu vor putea intra şi ieşi din aceste zone începând de luni decât cu motive justificate.

Decizia a fost anunţată sâmbătă într-o conferinţă de presă de ministrul sănătăţii al Comunităţii din Madrid, Enrique Ruiz Escudero, care a solicitat o monitorizare mai puternică a respectării măsurilor stipulate.

Oficialul a prezis o creştere a incidenţei îmbolnăvirilor, situată acum la 369 de cazuri la 100.000 de locuitori (peste 250 este considerat cu risc ridicat), ca urmare a evenimentelor ocazionate de sărbătoarea Crăciunului, deşi a considerat prematur să se vorbească despre un nou val de COVID.

În Spania au avut loc petreceri rave care s-au întins pentru mai mult de 40 de ore şi au atras sute de petrecăreţi în pofida pandemiei.

Autorităţile sanitare din Madrid au confirmat sâmbătă şi nouă cazuri pozitive ale tulpinii britanice a coronavirusului în regiune, în timp ce alte 30 sunt în studiu.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS