Noi reguli privind etichetarea alimentelor

Un proiect aflat pe masa deputaților din Comisia pentru Agricultură arată că eticheta pentru carnea vândută în magazinele din țară va trebui să cuprindă mențiuni privind originea cărnii, sacrificarea și tranșarea animalului.

Eticheta “carne românească” va fi aplicată doar produsului care a fost obținut în întregime în România, scrie Profit.ro.

 

Potrivit amendamentelor, eticheta pentru carnea comercializată pe teritoriul României va cuprinde următoarele informații: țara de origine, țara în care a fost crescut animalul, țara în care a fost sacrificat și tranșat, precum și marca de sănătate publică veterinară. Pe etichetă, vor fi trecute și procentele de carne din fiecare țară de proveniență.

Totodată, comercianții vor fi obligați să afișeze vizibil sintagma “carne românească” dacă produsul respectiv este obținut în întregime în țara noastră.

Modificările vor fi aprobate săptămâna viitoare în Comisia pentru Agricultură, scriu jurnaliștii Profit.ro.

Un alt proiect de lege, discutat în Comisia pentru agricultură, prevede cA, la etichetarea laptelui de consum, termenul de ”produs românesc” să poată fi folosit doar pentru produsele obținute exclusiv din lapte provenind din ferme autohtone.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS