Confidenţialitate

Noi reguli privind ambajajele de plastic şi hârtie din Uniunea Europeană. Se dorește reciclarea a 65% din deșeuri până în 2025

Comisia Europeană va anunţa în zilele următoare noi reguli privind ambajajele de plastic şi hârtie, pentru a reduce cantitatea de deşeuri poluante. Sunt vizate inclusiv capsulele de cafea şi recipientele din PET de unică folosinţă.

Noile reguli se vor aplica in mai multor sectoare, precum producţia de alimente şi fabricarea produselor chimice.

În Uniunea Europeană aproximativ 40% din cantitatea de plastic şi jumătate din cea de hârtie sunt utilizate la ambalaje, iar designul lor face deseori dificilă reutilizarea sau reciclarea.

Măsurile ar urma să acopere o gamă largă de produse, de la abţibildurile de pe mere şi până la pungile de unică folosinţă.

Companiilor li se va cere să folosească ambalaje biodegradabile sau cât mai puţine pentru produsele de zi cu zi, în timp ce ţările vor trebui să se asigure că 65% din totalul deşeurilor de ambalaje sunt reciclate până la finele lui 2025.

Potrivit Bloomberg, noile reguli ar urma să fie adoptate miercuri.

Foto: Shutterstock

Citește și: Turiștii au lăsat mai puține gunoaie în urma lor pe plajele de la Marea Neagră, anunță ONG-urile care strâng deșeurile | AUDIO