Confidenţialitate

Noi reguli pentru tratarea și primirea de concedii medicale de către pacienții cu forme ușoare de Covid-19

Guvernul a adoptat noi reglementări privind tratarea și primirea de concedii medicale de către pacienții cu forme ușoare de Covid-19.
Acesția vor putea sta acasă și vor fi monitorizați de medicii de familie.

În același timp, izolarea la domiciliu sau la locaţia declarată va fi impusă dacă riscul contaminării altor persoane sau al răspândirii bolii infectocontagioase este redus.

Noile reguli prevăd că o persoană care are simptome clare specifice COVID trebuie să rămână acasă, după efectuarea testului,cel puțin până la primirea rezultatului.

Și în același timp, trebuie să informeze medicul de familie cu privire la acest fapt. Doctorul va monitoriza starea pacientului care va primi câte 105 lei pentru fiecare caz, până la confirmarea infecției dar și după confirmarea diagnosticului de boală infectocontagioasă.

Pentru persoanele asigurate pentru care s-a dispus măsura izolării, dar testul este totuși negativ, medicul de familie acordă concediu medical pentru carantină pe baza documentului eliberat de către direcția de sănătate publică și pentru perioada înscrisă în acesta.

În cazul în care testul nu confirmă boala contagioasă, pacientul tot va primi de la medicul de familie concediu medical până ce redevine sănătos.