Confidenţialitate

Noi reguli de intrare în Bulgaria: Doar cu certificatul de vaccinare Covid sau test PCR negativ

Bulgaria schimbă condițiile de intrare în țară pentru români.

De la 1 septembrie, doar românii care prezintă certificat COVID mai pot intra în Bulgaria, au stabilit autoritățile de la Sofia.

Copiii cu vârsta până în 12 ani și cei care tranzitează Bulgaria sunt exceptați de la prezentarea certificatului COVID dacă garantează că părăsesc imediat teritoriul acestui stat, precizează Ministerul Român de Externe.

Cei care și-au programat însă vacanțe în Bulgaria, de la 1 septembrie, sunt obligați să prezinte acest certificat. Este acceptat atât certificatul digital ce atestă fie vaccinarea anti-COVID,  un test negativ sau  faptul că ai trecut prin boală cât și alte documente similare, cum ar fi adeverința de vaccinare ori dovada scrisă că nu ești infectat ori că ai dezvoltat anticorpi în urma îmbolnăvirii.

Astfel, este acceptat testul PCR negativ efectuat în ultimele 72 de ore sau un test rapid antigen efectuat cu cel mult 48 de ore înainte de intrarea în Bulgaria.

Deși au introdus această condiție, autoritățile de la Sofia au menținut România în zona verde.

Pentru românii care ajung în Bulgaria din zone roșii nu este suficient certificatul digital COVID care atestă vaccinarea, e nevoie și de un test PCR negativ, efectuat în ultimele 72 de ore.