Noi proteste violente în Venezuela

Au continuat manifestaţiile violente de stradă în capitala Venezuelei, Caracas.

Cel puţin o persoană a murit şi alte aproape 200 au fost rănite în confruntări, potrivit presei locale.

Manifestanţii cer, de o lună, demisia preşedintelui Nicolas Maduro.

Ministerul Afacerilor Externe de la București recomandă evitarea călătoriilor în Venezuela, dată fiind situația tensionată.

Bande înarmate atacă şi jefuiesc magazine, instituţii şi persoane fizice.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară, în măsura în care sunt afectaţi de evenimentele din Venezuela, la numerele de telefon ale Ambasadei României la Caracas: 004241597927/004241597928, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al Ambasadei României în Venezuela: 002122619480.

MAE recomandă consultarea paginilor de Internet http://caracas.mae.ro şi www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (disponibilă gratuit în „App Store” şi „Google Play”), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!”.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS