Noi proteste la Piaţa Universităţii

În jur de 3.000 de bucureşteni protestează, la această oră, la Piaţa Universităţii.

Circulaţia pe bulevardul Magheru este blocată.

Grupul de manifestanţi se întinde de la fântâna Universităţii până în sensul giratoriu de la intersecţia străzii Nicolae Bălcescu cu bulevardul Elisabeta.

Revoltaţi în urma incendiului care a ucis 32 de persoane în club Colectiv, vinerea trecută, şi anterioara moarte a poliţistului Bogdan Gigină, aflat în coloana oficială a fostului ministru Gabriel Oprea, locuitorii Capitalei au ieşit în stradă. Alte oraşe din ţară s-au solidarizat Bucureştiului.

La presiunea manifestaţiilor, guvernul condus de Victor Ponta a demisionat ieri.

Preşedintele Klaus Iohannis a iniţiat consultări cu liderii partidelor parlamentare pentru desemnarea unui nou premier.

În premieră, la Cotroceni au fost invitaţi reprezentanţi ai societăţii civile.  Preşedintele le-a cerut ONG-urilor „cu largă recunoaştere publică” să îşi desemneze câte un reprezentant care să participe la consultările de mâine, iar pe manifestanţi „să indice persoanele care au un grad ridicat de reprezentativitate pentru mişcările civice din ultimele zile”.

5 ONG-uri i-au transmis preşedintelui o scrisoare prin care îi cer desemnarea unui premier credibil, revenirea la alegerea primarilor în două tururi de scrutin şi a şefilor CJ prin vot direct, întărirea DNA, revocarea Avocatului Poporului şi dizolvarea comisiilor SRI şi SIE.