Confidenţialitate

Noi proteste, duminică, faţă de proiectele pentru ordonanţele de urgenţă privind graţierea şi Codul Penal

Un nou protest faţă de proiectele pentru ordonanţele de urgenţă privind graţierea şi Codul penal, promovate de Ministerul Justiţiei, este anunţat pe Facebook pentru duminică, la ora 17.00, în Piaţa Universităţii, de unde organizatorii vor să plece în marş spre Palatul Victoria.

Proteste similare sunt anunţate pentru duminică la ora 17.00 şi în mai multe oraşe din ţară: Piteşti, Piatra Neamţ, Baia Mare, Suceava, Satu Mare, Braşov, Iaşi. De asemenea, sunt anunţate mitinguri şi la Copenhaga, Paris, Londra, Haugesund (Norvegia).

”Păstrăm ca revendicare demisia ministrului Justiţiei şi a şefilor partidelor guvernamentale PSD şi ALDE”, spun organizatorii protestului, care susţin că ar mai trebui cerută demisia ministrului Sănătăţii, pentru anularea reformelor din domeniul pe care îl administrează, precum şi demisia preşedintelui CNA, pentru ”lipsa de reacţie la manipulări care devin din ce în ce mai agresive şi pentru subordonarea politică”. ”Nu-l uităm pe Ciorbea”, spun organizatorii.

Filosoful Mihai Şora scrie, pe Facebook, că duminică va merge la mitingul anunţat în Piaţa Universităţii, faţă de ordonanţele de urgenţă privind graţierea şi modificarea Codurilor penale. “În clipa de faţă, nimic nu mi se pare mai periculos pentru biata democraţie românească decât asaltul asupra Justiţiei, prin ordonanţe de urgenţă cu dedicaţie pentru oligarhi”, spune Şora.

“Să revenim la elefanţii noştri. În clipa de faţă, nimic nu mi se pare mai periculos pentru biata democraţie românească decât asaltul asupra Justiţiei, prin ordonanţe de urgenţă cu dedicaţie pentru oligarhi. Ei pot strecura un elefant sub preş ori după uşă, în pivniţă sau în pod, întotdeauna va rămâne ceva pe dinafară: trompa. Şi – câtă vreme există oameni care văd trompa elefantului, oameni cărora le pasă de ţara lor, de viitorul copiilor lor – nu este totul pierdut. Mâine după-amiază voi fi în Piaţa Universităţii”, a scris Mihai Şora.
Şi supravieţuitori ai incendiului din Clubul Colectiv spun că vor merge la protestele de duminică din Piaţa Universităţii.

Proteste au avut loc şi miercuri și joi seară, când aproximativ trei mii de oameni au ajuns în marş, din Piaţa Universităţii, în faţa sediului Guvernului, scandând “Demisia, demisia!”, “DNA să vină să vă ia!”, “Jos penalii!”, “La închisoare, nu la guvernare!”, “Dragnea, nu uita, România nu-i a ta!”, “Hoţii!”, “România, trezeşte-te!”, “PSD, ciuma roşie!”, “ALDE şi cu PSD, aceeaşi mizerie!”.