Confidenţialitate

Noi percheziții în dosarul privind ampla contrabandă cu tutun operată de o rețea română – bulgară | AUDIO

Sunt noi percheziții în dosarul privind contrabanda cu tutun operată de o rețea română – bulgară. Până acum, autoritățile au confiscat peste 11 tone de tutun în diferite forme.

Gruparea, formată din cetățeni români și bulgari, și-a început activitatea în 2022. Au organizat diferite transporturi în România și au reușit să introducă pe piață, spun procurorii, aproape 330 de tone de tutun neprelucrat.

Gruparea livra tutun din Bulgaria către România folosind documente ce atestau în fals că mărfurile au beneficiari externi, în scopul creării unor circuite comerciale fictive care să inducă în eroare autorităţile.

Tutunul era livrat în localități din județele Ilfov, Călărași și Dolj unde era prelucrat în unități clandestine, ambalat și apoi trimis în țară prin intermediul unor platforme online de vânzare cumpărare.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În urma perchezițiilor  din acest dosar, care au început la jumătatea lunii august, procurorii au descoperit mai multe instalații de procesare a tutunului.

Tutunul era prelucrat prin utilizarea unor tocătoare confecţionate special în ateliere de către persoane specializate în strungărie care asigurau inclusiv piesele de schimb pentru utilajele realizate.

Opt persoane sunt cercetate în arest la domiciuliu iar șase au fost plasate sub control judiciar.

Sursa foto: Politia de Frontieră