Confidenţialitate

Noi negocieri la Ministerul Muncii privind salariile din învățământ. Sindicaliștii nu renunță la protestul din 1 iunie

Noi negocieri la Ministerul Muncii. Sindicaliști din educație au fost primiți astăzi de către ministrul de resort pentru a discuta despre salariile din învățământ.

Sindicaliștii au respins sâmbătă propunerea de creștere a salariilor cu 5 la sută, de la 1 ianuarie 2017.

Președintele Federației Sindicatelor Libere din Învăţământ, Simion Hancescu, spune că Guvernul a plusat și a mai promis încă o creștere salarială la sfârșitul anului viitor.

Să ne mai ofere 5% începând din decembrie 2017. Noi, în următoarele minute, vom transmite această ofertă colegilor din țară și vor lua o decizie. E vorba de 5% de la începutul lui august 2016 și/sau o altă variantă pe care am cerut-o de 10%  de la 1 ianuarie 2017.  Sau 5% de la 1 august 2016 sau 5% de la 1 ianuarie 2017. Iată că niciuna dintre aceste variante nu stă în picioare.  Rep.: Deci doar 5% din vară? Hancescu:Exact, ceea ce se pare că este cert. Nu este cert celălalt procent când se va aplica”, a spus Simion Hancescu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Sindicaliștii ar fi vrut o creștere salarială de cel puțin 10 procente.  În aceste condiții, liderul Federației Alma Mater, Anton Hadăr, s-a declarat nemulțumit.

”Este un 5% făcut pentru corecturi, cum vă spuneam. Nu este o creștere salarială, deci la noi corecturi, la alții se pot realiza creșteri salariale.  Greșeala s-a făcut mai demult – când s-a stabilit că educație trebuie să mai stea la coadă. Uneori, sunt creșteri salariale de  7 lei, de 10 lei. E drept că nu ne așteptam să avem corecturi mai mari”, a spus Anton Hadăr.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Sindicaliștii nu renunță însă la protestul anunțat miercuri, pe 1 iunie.

Liderul Federației Spiru Haret – Marius Nistor – spune că marșul se va organiza.

Nu pot vorbi de un eșec al negocierilor atâta vreme cât s-a venit astăzi cu o nouă variantă care este diferită de cea care ne-a fost prezentată la ultima întâlnire. Clar că avem anumite așteptări, nu neapărat noi ca lideri de sindicat, este vorba de așteptările colegilor noștri din teritoriu. În momentul de față, fără o consultare a colegilor, pe 1 iunie va fi marșul de protest pe care l-am organizat alături de FSLI și Alma Mater și împreună elevii și reprezentanții părinților”, spune Marius Nistor.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.