Confidenţialitate

Noi măsuri pentru ca sistemul sanitar să facă față numărului în creștere de pacienți COVID

Spitalele de boli cronice vor primi urgențe, au fost găsite noi paturi pentru cazurile grave de COVID, se amână operațiile care nu sunt urgente și apar noi centre pentru îngrijirea bolnavilor în stadii ușoare sau medii, a anunțat, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.

În acest moment, vorbim despre 350 de paturi suplimentare de terapie acută, respectiv peste 1.600 de paturi de Terapie Intensivă destinate pacienților Covid-19 în România.

1.456 de paturi sunt deja ocupate.

„Am mers către spitale la care ne-ar fi plăcut să nu trebuiască să apelăm, am mers pentru suplimentarea paturilor, am mers către spitale cu tradiție în tratarea bolilor cronice, am mers către Institutul Fundeni și avem acolo un număr de 70 de paturi cu oxigen și un număr de 14 paturi de Terapie Intensivă care fie sunt disponibile deja, fie sunt în pregătire. Am mers către Institutul Oncologic București și avem un număr de 5 paturi de Terapie Intensivă și alte 5 paturi pentru terapie acută, care sunt disponibile. 35 de paturi la Spitalul Colentina, două paturi de Terapie Intensivă la Spitalul Gerota, la Colțea 16 paturi cu oxigen”, a spus Vlad Voiculescu.

Acesta a anunțat și creșterea numărului de paturi din unitățile mobile.

„Avem, de asemenea, o creștere a numărului de paturi avizate în unitățile mobile, acele unități din curțile spitalelor. Vorbim de o creștere de la 8 la 12 paturi la fiecare mașină și vorbim de o creștere la 45 a paturilor de la Spitalul Pantelimon. Începând cu ziua de mâine vom avea de asemenea 12 paturi în plus la Victor Babeș în București”, a mai spus ministrul Sănătății.