Noi masuri impotriva raspandirii epidemiei de Ebola (AUDIO)

Comisia Europeană și Departamentul de Stat al SUA vor semna un acord privind evacuarea personalului medical care contractează Ebola în țările din Africa.

Până acum, jumătate din personalul medical infectat în Africa a murit, adică peste 230 de medici, asistenți sau infirmiere.

Pe de altă parte, responsabilii europeni au decis că fiecare țără membră a Uniunii Europene este liberă să aplice în aeroporturi orice măsuri de verificare a pasagerilor care călătoresc cu avionul.

Deciziile au fost luate în această după amiază la Bruxelles de miniștrii Sănătății din Uniunea Europeană. La întrunire a participat și secretarul de stat Raed Arafat, care a acordat un interviu in exclusivitate postului de radio Europa FM.

În schimb, Organizația Mondială a Sănătății și Comisia Europeană vor verifica dacă pasagerii care se îmbarcă în țările din Africa afectate de epidemie sunt controlați corect.

Ieri, președintele Camerei Reprezentanților din SUA și alți congresmeni i-au sugerat lui Barak Obama să închidă teritoriul american pentru cetățenii care vin din Liberia, Giuneea și Siera Leone.

Secretarul de stat Raed Arafat spune că nici un oficial european nu a acceptat o asemenea propunere.