Confidenţialitate

Noi măsuri de relaxare în București: Restaurantele, teatrele și cinematografele vor funcționa la 50% din capacitate

Noi măsuri de relaxare anunțate în Capitala, după ședința Comitetului  municipal pentru situații de urgență. De joi seară de la ora 12.00, restaurantele vor funcționa la 50% din spațiu, în teatre și cinematografe pot fi folosite jumătate din locuri.

Prefectul Capitalei, Alin Stoica: „Decizia a fost de a trece în scenariul verde în Capitală și anume sălile de spectacol pot funcționa la o capacitate de 50%, restaurantele la interior pot funcționa la o capacitate de 50%, pot fi organizate evenimente de tip drive-in, deasemenea evenimente culturale în aer liber, cu până la 300 de participanți. Există aceleași restricții de circulație care au existat și până acum.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Măsurile au fost luate în Bucuresti , după ce pentru a treia zi consecutiv, rata de infectare cu SARS-CoV-2 este sub 1,5 la mia de locuitori, respectiv 1,3.

Școala nu va începe însă fizic, de luni și pentru elevii claselor V-VII și IX-XI pentru că în cazul activității didactice, scenariul verde se aplică doar dacă incidența cazurilor scade la sub 1 caz de coronavirus la mia de locuitori.

Prefectul Capitalei, Alin Stoica: „În București am atins astăzi numărul de 1 milion de persoane vaccinate cu cel puțin o doză, deci lucrurile arată încurajator. Există inițiative și discuții ca de exemplu în spațiile de birouri sau în zone unde sunt doar persoane vaccinate să se renunțe la purtarea măștii, ceea ce poate fi o decizie bună.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Joi după amiază, la Palatul Cotroceni, președintele premierul și alți miniștri vor discuta despre măsuri ce pot fi aplicate de la 1 iunie la nivel național.