Confidenţialitate

Noi măsuri de protecție pentru românii care muncesc în străinătate, adoptate de Guvern | AUDIO

Noi măsuri de protecție pentru românii care aleg să muncească în străinătate au fost adoptate, miercuri, de Guvern.

Sunt reguli pentru agențiile care recrutează români, în speciali lucrători sezonieri.

”Știți foarte bine ce derapaje au fost în anii precedenți: aglomerări în aeroporturi, aglomerări la frontiere, condiții de muncă insalubre sau abuzuri din partea angajatorilor. De aceea, Ministerul Muncii, în parteneriat cu companiile de transport internațional și agențiile de mediere a propus aceste modificări în legislația privind drepturile lucrătorilor în străinătate, astfel încât în momentul în care se preiau de către agențiile de transport români care pleacă să muncească în străinătate, aceștia să fie grupați în funcție de locul de muncă pe care și-l aleg”, a declarat ministrul Muncii, Raluca Turcan.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

De asemenea, agențiile de recrutare trebuie să se asigure că românii care pleacă în străinătate să muncească prin intermediul lor au toate documentele și informațiile necesare la zi.

”În momentul în care preiau angajați pentru o anumită țară, fie lăsați la punctul de destinație al angajatorului. Documentația să fie făcută în limba maternă și, de asemenea, la preluare să fie informați și cu privire la condițiile de trecere a frontierei și la condițiile de muncă obligatorii pe care românii noștri le au în țările în care merg să lucreze.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Actul normativ aprobat de Guvern înăsprește și sancțiunile aplicate în cazul nerespectării legii, care pot ajunge la 30.000 de lei.