Noi măsuri de control al armelor în Florida

În urma atacului din 14 februarie când un fost elev a împușcat mortal 17 persoane, Senatul Florida a adoptat ieri noi măsuri vizând controlul armelor.

Printre acestea se numără ridicarea vârstei minime pentru achiziția armelor de foc de la 18 la 21 de ani, introducerea unei perioade de “așteptare” pentru cumpărători și interzicerea dispozitivelor care permit accelerarea tirului la armele semiautomate.

Proiectul legislativ adoptat cu 20 de voturi pentru și 18 împotrivă prevede de asemenea că poliția va avea puteri sporite pentru a confisca arme și muniție de la persoane dezechilibrate mintal sau periculose pentru comunitate și creşterea finanţării pentru programe de sănătate mintală în şcoli.

De asemenea, li se va permite profesorilor să vină înarmați la școală. Această idee îi aparține președintelui american Donald Trump, care e de părere că asta e metoda prin care situații precum atacul armat din februarie s-ar rezolva cu ușurință.

Senatorul republican Bill Galvano a subliniat după votul de luni că documentul adoptat arată că politicienii îi ascultă pe supravieţuitori şi familiile victimelor atacului din februarie.

“Senatul vă aude şi luăm măsurile necesare pentru a asigura că nu se mai întâmplă astfel de tragedii fără sens”, a afirmat Galvano.

Proiectul de lege urmează să fie dezbătut și de la Camera Reprezentanților din Florida.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS