Confidenţialitate

Ministrul Educației: Programa pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat nu va cuprinde materia din semestrul II

Ministrul Educației susține la această oră declarații de presă pe tema măsurilor cu privire la reluarea cursurilor în școli.

Monica Anisie anunță că programa pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat nu va cuprinde materia aferentă semestrului al doilea.

Situația școlară se va încheia cu minimum două note, la care se adaugă nota din teză acolo unde este cazul. Subiectele pentru tezele din Semestrul II vor fi concepute pe baza a ceea ce s-a studiat până la 11 martie 2020.

Examenul de Bacalaureat ar putea fi organizat în iulie, spune Monica Anisie.

Principalele declarații ale ministrului: 

“Ne confruntăm cu o situație cu care nu ne-am mai confruntat. Am hotărât să suspendăm cursurile pentru două săptămâni, la începutul lunii mai. Ministerul Educației a fost în strânsă legătură cu cadrele didactice. Suntem conștienți că mai există comunități în care accesul la tehnologie este dificil.

Am realizat un parteneriat cu televiziunea publică, iar elevii claselor a VIII-a și a XII-a se pot pregăti pentru examenele naționale.

Am urmărit cu atenție ce se întâmplă în celelalte state europene și am fost în contact direct cu toți miniștrii ai Educației din UE.

Vreau să fac precizarea că data exactă privind reluarea cursurilor se va stabili în funcție de evoluția pandemiei, precum și de măsurile comunicate de autorități.

Scenariul de lucru prevede reluarea cursurilor după încetarea stării de urgență și asigurarea tuturor măsurilor pentru ca elevii, studenții și profesorii să fie în siguranță. În funcție de reluarea cursurilor, probele scrise ar putea fi organizate în luna iulie.

Programa pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat nu va cuprinde materia aferentă semestrului al doilea. 

Am emis un ordin de ministru prin care am anulat simulările examenelor naționale, evaluările pentru clasele a II-a, a IV-a și a VII-a. Olimpiadele, anulate.

Situația școlară se va încheia cu minimum două note, la care se adaugă nota din teză acolo unde este cazul. Subiectele pentru tezele din Semestrul II vor fi concepute pe baza a ceea ce s-a studiat până la 11 martie 2020.

La învățământul universitar, activitățile se desfășoară online, cu excepția celor care necesită laborator/proiect. Activitățile vor fi recuperate modular, intensiv, după încetarea stării de urgență.

Admiterile la Licență, după examenul de Bacalaureat. Admiterile la Master, după finalizarea examenelor de Licență”.

Anunțul ministrului este analizat într-o Ediție Specială Europa FM, cu Cătălin Striblea.

Reamintim, autoritățile au anunțat la începutul lunii martie că suspendă cursurile în unitățile de învățământ din România, până pe 22 martie, în contextul pandemiei de coronavirus.

Ulterior, pe 15 martie, Monica Anisie spunea că școlile vor rămâne închise până după Paște.