Confidenţialitate

Școlile și grădinițele sunt închise, cel puțin până pe 22 martie

Cursurile unităților de învățământ din România sunt suspendate, începând de astăzi până pe data de 22 martie.

Aproximativ trei milioane de elevi urmează să stea acasă, aceasta fiind o măsură de prevenire a răspândirii infecțiilor cu noul tip de coronavirus. Măsura, însă, ar putea fi prelungită.

În acest context, Ministerul Educației a anunțat că simulările pentru Evaluarea Națională, examenul de Bacalaureat, dar și diferite probe practice sau diverse concursuri se vor amâna până la o dată care va fi comunicată ulterior.

„Înscrierea pentru clasa pregătitoare se va realiza în continuare, online, iar validarea înscrierii se va prelungi cu o săptămână, după deschiderea școlilor. Totodată, și activitatea de evaluare psihosomatică pentru clasa pregătitoare se va amâna până după reluarea cursurilor. Consiliile de Administrație ale unităților de învățământ vor decide modalitatea legală de recuperare a procesului educațional afectat de suspendarea cursurilor în perioada 11-22 martie 2020”, conform sursei citate,

În plus, Ministerul Educației încurajează realizarea de cursuri-suport pentru elevi, asistate de tehnologie. Chiar dacă ele nu înlocuiesc cursurile clasice, acestea au rolul de a menține comunicarea între elevi și cadrele didactice.

În cadrul videoconferinței de marți, Monica Anisie a solicitat inspectorilor generali și inspectorilor generali adjuncți să existe o informare și o comunicare continuă între cadrele didactice, părinți și elevi.