Noi manifestații în Piața Victoriei

Manifestaţia din Piaţa Victoriei a fost reluată, miercuri seară, după ora 19:00.

Oamenii au ieșit din nou în stradă pentru că sunt nemulțumiți de modificările Codului Fiscal, aprobate azi de Guvern, care vizează impozitul pentru IMM-uri, impozitul pe venit și contribuțiile sociale, în ciuda protestelor sindicatelor și patronatelor de până acum.

De altfel, cele mai importante confederații au anunțat proteste și că vor cere Avocatului Poporului să conteste modificările operate prin ordonanță de urgență la Curtea Constituțională.

În prezent, peste 1000 de oameni sunt adunați în Piața Victoriei, dar numărul este în creștere.

Ei au venit cu suluri de hârtie igienică pe care vor să le arunce spre sediul Guvernului și spun că vor să le „trimită cadou” premierului Mihai Tudose. 

Jandarmii au încercat să îi convingă pe manifestanţi să înlăture din piaţă baxurile cu hârtie igienică, depozitate pe jos, însă fără succes.

Câteva sute de persoane au protestat în Piaţa Victoriei şi după-amiază, în timpul şedinţei de Guvern în care a fost adoptată Ordonanţa de Urgenţă privind Codul Fiscal.

La finalul şedinţei de Guvern, adică în jurul orei 16.00, în Piaţa Victoriei se mai aflau câteva zeci de persoane, manifestanţii începând să se strângă din nou după ora 19.00.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS