Confidenţialitate

Noi localități cu risc de roaming involuntar, adăugate pe lista ANCOM | AUDIO

Noi localități cu risc de roaming involuntar au fost introduse pe lista întocmită de ANCOM.

Ea îi ajută pe cei care se află într-o zonă de graniță să fie atenți pentru a nu fi taxați în sistem roaming pentru serviciile de comunicațîi utilizate.

Potrivit ANCOM, în majoritatea județelor aflate la graniță există puncte în care telefoanele sau tabletele pot întră în roaming involuntar.

Localitățile sunt trecute pe harta aisemnal.ro sub formă de puncte la nivel de stradă. Roaming-ul involuntar poate apărea în zonele de graniță de pe teritoriul României numai în cazul în care utilizatorii au activat serviciul de roaming, iar telefonul mobil sau tabletă sunt setate pe selectarea automată a rețelei.

În aceste situațîi, echipamentul mobil se conectează automat la rețeaua operatorului cu cel mai bun semnal.

Localitățile identificate că având un potențial risc de intrare în roaming involuntar se găsesc în judeţele Arad, Bihor, Botoșani, Caraș Severin, Călărași, Constanța, Dolj, Galați, Giurgiu, Iași, Mehedinți, Maramureș, Olt, Satu Mare, Suceava, Tulcea, Timiș, Teleorman, Vaslui.

Pentru a evita suprataxarea, se recomandă selectarea manuală a rețelei, activarea serviciul de roaming numai la cerere și verificarea rețelei în cazul în care selectarea rămâne pe modul automat.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Adriana Sârbu