Confidenţialitate

Noi focare de Covid în unități medicale și de îngrijire din 4 județe

La Institutul Național de Boli Cardiovasculare Iași au fost testate pozitiv 6 cadre medicale din Unitatea de Supraveghere și Tratament Avansat a Cardiacilor Critici. Acestea sunt acum izolate la domiciliu.

La Institut s-a decis limitarea internărilor, astfel că vor fi internați doar pacienții gravi.

Alte focare descoperite azi în județul Iași sunt la două societăți comerciale, la Centrul de Îngrijire pentru Persoane Adulte cu Dizabilități Revis Hârlău și la Centrul de Servicii Sociale din Pașcani.

Nou focar de COVID-19 și în județul Prahova. Opt cadre medicale de la secția Radiologie a Spitalului Municipal Schuller din Ploiești au coronavirus.

Bolnavii au fost izolați, iar activitatea este asigurată, momentan, de un singur asistent care nu este contactul niciunuia dintre cei confirmați.
Direcţia de Sănătate Publică Prahova a mai depistat două noi focare de COVID-19 în judeţ – în Primăria Păuleşti şi la o fabrică din oraşul Breaza.

S-au infectat 4 angajaţi ai Compartimentului Achiziţii din Primărie și 13 din cei 57 de angajati ai fabricii. 34 de contacţi ai acestora au fost carantinaţi iar activitatea în cele două instituții a fost suspendată până pe 22 octombrie.

14 medici, asistenţi şi infirmieri angajaţi ai Secţiei de Oncologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Satu Mare sunt infectaţi cu COVID-19. Managerul unităţii sanitare, Adrian Marc a declarat că activitatea secţiei nu este afectată, s-a făcut dezinfecție iar personalul medical și pacienții sunt testați permanent.