Noi dezvăluiri despre asasinarea fratelui vitreg al liderului Coreei de Nord

Poliția din Malaezia susține că Kim Jong Nam, fratele vitreg al lideruliui Coreei de Nord,  Kim Jong Un, a fost otrăvit cu una dintre cele mai periculoase arme chimice: neurotoxina VX.

Substanța este atât de periculoasă încât persoana contaminată poate muri în doar câteva minute.

 

Autoritățile malaeziene au anunțat că atacatorii lui Kim Jong Nam  au folosit neurotoxina VX, inclusă pe lista armelor de distrugere în masă realizate de Națiunile Unite.

Neurotoxina VX este incoloră, inodoră și o singură picătură poate ucide în câteva minute.

De altfel așa s-a întâmplat și în cazul lui Kim Jong Nam: si-a pierdut viața la începutul săptămânii trecute, după ce a fost atacat de două femei pe aeroportul internațional din Kuala Lumpur.

Acesta a decedat la doar câteva minute după ce cele două femei, o indoneziană și o vietnameză, i-au acoperit fața cu o cârpă imbibată în neurotoxina VX.

Kim Jong Nam a cerut imediat ajutor, dar nu a mai avut nicio șansă.

Totul este cu atât mai ciudat cu cât fratele liderului de la Phenian  a fost asasinat pe aglomeratul aeroport internațional din Kuala Lumpur,

Potrivit polițiștilor, probele ridicate din ochii victimei au dezvăluit prezenţa neurotoxinei VX.  Anchetatorii încearcă să stabilească dacă această substanţă a fost adusă de peste graniţă sau produsă în Malaesia.

Autorităţile au arestat deja trei suspecţi în anchetă cu privire la asasinare, fiind vorba de un bărbat nord-coreean şi două femei din Indonezia şi Vietnam. De asemenea, alţi şapte nord-coreeni sunt daţi în urmărire în acelaşi caz, inclusiv un diplomat de rang înalt de la ambasada regimului nord-coreean de la Kuala Lumpur.

Phenianul respinge, însă, acuzațiile și spune Malaesia că are cea mai mare responsabilitate pentru moartea unuia dintre cetățenii săi.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS