Confidenţialitate

Noi detalii legate de crima de la Onești. Bărbatul care a ucis doi oameni, dispus la orice pentru a-și recupera apartamentul

Ies la iveală noi detalii legate de tragedia de la Onești, care arată că bărbatul care a ucis doi oameni era dispus să facă orice pentru a-și recupera apartamentul pierdut.

Acum trei ani, acesta a postat o filmare pe contul său de socializare în care reclamă modul în care a pierdut apartamentul și în care spunea că în ciuda demersurilor, autoritățile nu l-au ajutat.

Totul a început în urmă cu 12 ani, când soția bărbatului, angajată la Chimcomplex Borzești, a fost trimisă în judecată pentru delapidare. Suma era enormă, 830.000 de lei, femeia fiind găsită vinovată.

Pentru recuperarea prejudiciului, familia a fost executată silit, iar apartamentul în care locuia a ajuns în proprietatea complexului chimic. Locuința s-a aflat în conservare până acum, cînd doi angajați ai firmei au fost trimiși să facă o evaluare în vederea renovării.

Bărbatul nu recunoștea executarea silită și, mai mult, a acuzat autoritățile că evacuarea a avut loc în condiții ilegale. Într-o înregistrare video făcută încă din 2018, bărbatul vorbește despre faptul că fiica sa a fost amenințată cu arma, că familiei nu i s-a permis să ridice bunurile din apartament și că vrea un document care să ateste executarea silită, despre care spunea că nu ar exista, pentru că nu l-a văzut.

În înregistrare, bărbatul vorbește și despre numeroasele plângeri făcute, inclusiv la Parchetul Miliar, care nu au fost însă luate în seamă. În încheiere el amenință că-și va face dreptate cu arma.

În urma tragediei de ieri, soția bărbatului a fost reținută sub acuzația de complicitate la lipsire de libertate. În poșeta ei au găsite mai multe coliere din plastic, la fel cu cele cu care bărbatul îi legase pe cei doi muncitori pe care i-a sechestrat și apoi i-a omorât.