Confidenţialitate

Noi date despre starea femeii infectate cu virusul Zika. Medicii spun că se află în afara oricărui pericol

Starea femeii în vârstă de 27 de ani,  infectate cu virusul Zika, este foarte bună și se află în afara oricărui pericol.

În plus, riscul de a transmite acest virus este extrem de scăzut – au precizat medicii de la spitalul Victor Babeș din București.

Femeia, prima din România care a luat acest virus, a fost internată acolo timp de 2 zile – după ce s-a întors din Martinica.

Directoarea medicală a spitalului – Simin-Aysel Florescu a oferit detalii despre internarea femeii.

Aceasta a declarat ca femeia a fost internata pe 5 iulie, spitalizata timp de 48 de ore si apoi externata la cerere.

Femeia in varsta de 27 de ani s-a prezentat la spital cu stare usor febrila si erupție.   Medicul a precizat ca tanara a venit la aparitia acestor simptome pentru ca era foarte bine informata si stia la ce riscuri se expune cand a plecat in Martinica, o insula franceza in partea estica a Caraibelor.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În următoarea perioadă, femeia trebuie să țină cont de anumite recomandări.

Pacienta nu avea in plan o sarcina si nici nu era insarcinata. In privinta transmiterii virusului pe cale sexuala s-a facut recomandarea de protejare cel putin trei luni“, a spus medicul.

Dr. Simin Florescu a adaugat ca in privinta transmiterii pe cale sexuala riscul este mai mic de la femeie la barbat fata de cel de la barbat la femeie.
Medicul a facut un apel la calm in acest caz, sustinand ca nu exista riscul de o epidemie in Romania. “Astea sunt niste speculatii cu transmiterea prin vectori. (…) Riscul este ipotetic cand este vorba de un singur caz“, a punctat dr. Simin Florescu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Amintim, femeia diagnosticată cu virusul Zika a stat o aproape săptămână în insula Martinica, situată la 400 de kilometri de coastele Americii de Sud.

A mers acolo în interes de serviciu, iar a doua zi după întoarcerea în țară s-a prezentat la medic.

Simptomele virusului Zika apar de regulă după 3 până la 14 zile de la înțepătura țânțarului.